Het Volans Verhaal

Van Olympisch Zeilen tot Innovatieve Roeiboten

Achter Volans Rowing staat Cees van Bladel, voormalig Olympisch zeiler en fervent duursporter. Zijn missie? Roeien net zo toegankelijk maken als hardlopen, fietsen of zwemmen in de buitenlucht. Met de hulp van experts van DSM, VU Amsterdam en studenten van TU Delft heeft Volans Rowing een innovatieve, sportieve roeiboot gecreëerd die in 2011 als Volans2 op de markt kwam. Een paar jaar later kwam de Volans Coastal, deze boot is als Product van het Jaar bekroond op de Hiswa. In 2023 brachten we de geheel vernieuwde Volans Coastal uit.

2011

In 2011 kwam de Volans2 op de markt. In 2014 volgde de Volans Kids, die de Nationale Sport Innovatie Award verkreeg, en twee jaar later de Volans Coastal, die tot Product van het Jaar werd benoemd op de Hiswa. Daarna bracht Volans een eenvoudiger model uit onder de naam Volans4All.

2023

In 2023 zijn de topmodellen Volans2 en Volans Coastal in een geheel vernieuwde versie gereed gekomen. Gebouwd in de werkplaats van Prestol Composites in Riga, Letland, een wereldwijd toonaangevende producent van kano’s, sup boards en bobsledes die menig Olympische medaillewinnaar van materiaal voorziet.